fredag, juni 22, 2007

Midsommar, glad

Sommar, till och med midsommar och jag är glad att slippa det östgötska nattmörkret. Nu är nu och de senaste kvällarna har vi semesterpusslat för att få ihop fjälltur, traktorrace, Urkult, IKEA-resa och olika små besök. När vi bodde i Linköping gick hela ledigheten åt att kuska runt mellan stugor och släktingar i Jämtland och Härjedalen och jag har blivit så inskränkt eller vad man ska kalla det att jag inte längtar bort. Jag längtar till fjällen och jag längtar till stugan i Östjämtland och jag vill hinna bada i sjöarna kring Vänsjö, men sen räcker det. Utlandet hamnar jag alltid i ändå av någon anledning och nu har det flyttat in på mitt jobb.

Och jo. Sandaler och strumpor kör jag hårt med trots goda råd om god smak från landets stilpoliser. Blir det nog varmt åker strumporna av. Annars är det så gosigt med ullfrotté.

Ska leta fram fjällkartorna ur någon kartong och fundera på lämpliga turalternativ för mig, Petra, Tomas och Carina i Jämtlandsfjällen. Satt alldeles för sent framför datorn och läste på utsidan.se och begrundade. Måste kolla av lite mer vad vännerna vill också.

För tredje året i rad jobbar jag på midsommar och även i år på Jamtli, men denna gång tillsammans med nya jobbet med risk för att efterlikna Svullos (?) gamla sketch om svenska för invandrare där eleverna fick dansa små grodorna med Bosse Larsson på Skansen. Livet är en kliché.

Etiketter: , , ,