söndag, juni 24, 2007

Kontaminerad, flitig och uppringd

Datorn har fått ett virus som heter trojan.vundo eller kanske bara vundo och det vill inte gå bort trots ett litet program som heter vundofix eller nåt. Det ploppar upp annonsfönster om saker jag inte vill köpa. Försvinner viruset om jag köper grejerna? Vem vill ha annonser som sammanknippas med ett virus? Till exempel partypoker.com vill det tydligen.

Språk- och matförbistringar är vardag för tillfället. Förra veckan undrade somalierna vad det var på ett av faten. Svamp sa vi, för det var det men de visste inte vad ordet betydde. Någon sprang efter ett lexikon. De skrattade när de såg vad det betydde och fortsatte att inte äta svamp. Svamp är mat för hyenor.

Idag har jag travat upp en vedtrave som rasat omkull, vattnat, rensat ogräs, gjort små klena ställningar för ärtorna att klättra på, ryckt upp en buske som inte gjorde någon glad, stagat upp en svartvinbärsbuske, sett att den sista potatisen som jag tryckte ned i komposten också börjar komma upp.

Om man ska ha en framgångsrik blogg med många besökare ska man specialisera sig på ett visst ämne och skriva regelbundet. Sägs det. Själv försöker jag nå ära och framgång genom att göra tvärtom. Det går väl sådär. Men häromdagen hade jag nån från Glocalnet på mobilsvaret som läst min blogg och lät professionelt förkrossad och undrade om jag hade problem med dem och om han kunde göra något för mig. Du får gärna ringa igen. Jag har tappat bort numret.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag installerade Vundo idag på min skräpdator. Avira, superantispyware och hijackthis tog väck några delar, men långt ifrån allt.
Däremot vet jag att malwarebytes antimalware är som skapt för just Vundo. Installerade den, och den förpoffade alla Vundo-filerna åt helskotta!

02 augusti, 2008 19:49  

Skicka en kommentar

<< Home