söndag, april 06, 2008

Läs, lyssna, njut

För alla er som tröttnat på att läsa med ögonen finns nu möjlighet att lyssna på bloggen. Klicka på ikonen Audiofeed i marginalen och lyssna på bloggen. Spara blogginlägg i mp3-format till joggingturen, tågresan eller lata dagar i hängmattan i sommar. Eller klipp ihop en egen "när du hör det ljudet *rassel- eller plingljud*, när du hör det ljudet då är det dags att vända blad"-bok och låt dina barn avnjuta bloggen i kuddhörnan.

Etiketter:

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Usch.
/Fredrik B

06 april, 2008 20:58  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker att det är bara roligt jag. Din dröm om Lassgård blev helt annorlunda. Som om någon helt annan hade drömt den.

06 april, 2008 21:10  
Blogger Unknown said...

Wow, blogginläggen får verkligen ett helt annat lyft när man hör hur de egentligen bör läsas. Innan, när jag var tvingad att läsa själv, stakade sig texten hela tiden. Lärde mig aldrig det där om stor bokstav å grejer.

Nu däremot är inläggen mycket "proffsigare" på något vis, och man hinner ju göra så mycket annat under tiden. Lyssna på musik, läsa tidningen, andra bloggar, etc.

Nästan så att man vill göra sin egen blogg bara för att höra hur vad man egentligen tycker och tänker. Om ändå den där killen med rösten kunde skriva också ... men det kommer väl.

06 april, 2008 22:56  
Anonymous Anonym said...

ja, jag tycker att asteriskerna gör sig väldigt bra i tal.
/Fredrik

07 april, 2008 07:56  
Blogger Jon Söder said...

Fredrik: Vadå usch? Utveckla. Jag anar ett stänk ironi om asteriskerna.
Carina: Jag tycker också att det är roligt.
Arvid: Kamrat! Utmärkt. Bra att du kan ta in så många "bloggar" som möjligt så att du kan hålla dig uppdaterad med "bloggosfären". Jag har sökt applikationer som översätter text till lukt, smak och känsel, men den nya tekniken verkar inte ha kommit lika långt på det området. Om du hittar något på "nätet" kan du väl "mejla" mig så kan du snart insupa "bloggar" med alla dina sinnen och intelligenser. Kanske finns det någon funktion som kan göra musik av bloggen? Om du laddar hem ljudet i mp3-format kan du spela upp bloggen med ljudspelaren Windows Media Player som brukar göra en slags grafisk representation av ljudmediet. Då kan även din spatiala intelligens stimuleras av "bloggen". Kul att det finns de som kan uppskatta och förstå de nya mediernas möjligheter!

07 april, 2008 09:28  
Blogger Unknown said...

Jo det här med datorer har verkligen utvecklats de senaste åren, nästan så att man inte hänger med.

Man kan alltså koppla bloggosfären till Windows Media Player -- spännande!

Har själv hackat lite. Upptäckte igår att om man skriver över det som står högst upp i Jons Tapet-programmet, så kommer man till en helt ny "sida". Fattade inte riktigt vad den handlade om ... det var något på engelska och jag har ju bara svenska Word.

07 april, 2008 10:13  

Skicka en kommentar

<< Home