måndag, november 19, 2007

Eftertänksamhetens aber: Jons tapet om tapet

Tänk om vi bara kunde sätta igång och göra och inte fundera så mycket. Nu har vi upptäckt att tapeten bakom foliepanelen är en vävtapet i nästan samma nyans som vi tänkt måla väggen.
  • Ska vi bryta bort foliepanelen och vara nöjda så?
  • Men färgen som vi redan köpt då?
  • Och om tapeten är ful, kan man måla den med den färg vi köpt eller behövs en annan färg?
  • Kanske målar vi sovrummet med den grönfärg som skulle vara i gillestugan.
  • Men kan man det med det underlaget och den färgen?
  • och så vidare...
En annan fråga som återigen är på tapeten (ja Jons tapet var från början tänkt att ha och göra med uttrycket på tapeten vilket i sig kommer från den tid då ordet tapet användes om allehanda prydnadstextilier bland annat bordsdukar och när något var aktuellt och låg framme på bordet så låg det på tapeten) är indragningen av vattenburen värme. Mer än en menar att det inte är dyrare att dra in golvvärme än element även om golvet pajar och man lägger nytt golv. Det enda jobbiga är att vi måste bära möbler mellan olika rum varje kväll och natt, samt hitta en snickare som kan lägga själva golvvärmen. Så nu överväger vi att lägga in golvvärme i gillestugan. Det vore förstås fantastiskt snajsigt att ha det gjort men det känns gruvsamt att hålla på flytta runt saker och ha oordning några månader till. Vi är ju inte direkt handlingskraftiga när det gäller detta med att komma fixa hemma. Och hur är det med fukten? Driver golvvärmen ut eller in fukt eller nåt annat? Jag blir inte klok på hur det funkar med fukt i källare. Om man lägger golvvärme så skulle källargolvet isoleras bättre av bara farten. Då ska man spilla ut mindre värme. Kommer det in mer fukt då eller? Varför är det körkort på bilar men inte på hus? Hur förväntas man kunna allt som har med hus att göra om man bott ilägenhet hela sitt vuxna liv?

Etiketter: , , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Svar på "Hur förväntas man kunna allt som har med hus att göra om man bott ilägenhet hela sitt vuxna liv?": man är stinn av pengar som man kan bli pungslådd på. Därför finns många som livnär sig på att berätta för dig.
Undantag: kommunens energirådgivare. Osjälvisk stenkoll.

19 november, 2007 22:36  
Blogger Jon Söder said...

Osjälvisk - säkert. Stenkoll? Va? Inte i denna kommun i alla fall. Inte den vi pratade med i somras. Man fick lägga orden i munnen på honom och då hummade han lite.

20 november, 2007 14:39  
Anonymous Anonym said...

Det finns ju faktiskt inget som hindrar att du ringer en annan kommuns. Vår är OK. Om man lägger orden i munnen på honom så instämmer han högljutt. Så han är ett snäpp bättre än er.

21 november, 2007 20:38  

Skicka en kommentar

<< Home