tisdag, november 13, 2007

Allt för Jon

Jag träffade Jon Magnusson i Stockholm och han frågade hur det går med huset och sa att han tycker att det är kul attläsa om huset. Idag, efter jobbet har det varit huspyssel för hela slanten, så det här inlägget är tillägnat dig Jon.

Svärfar Sigvard om är pensionerad teletekniker kom hit och lät hela telejacksystemet få sig en duvning eftersom inte ens hälften av alla jack fungerade. Vi har rivit bort ett jack och flyttat om sladdarna på flera andra. Jacket i gillestugan fungreade inte och när vi (ja, Sigvard då) rev bort listerna så var sladden genomspikad på två ställen och det var det andra stället som gjorde att telefonen inte fungerade. När spiken togs bort så fungerade det.

Fick även hjälp av Sigvard att sätta ihop lådorna till den gamla IKEA-våningssängen Kulan. Och helt plötsligt ser sängen mycket mer gedigen ut.

Sen följde han med mig och Petra och tittade på färgprover. De två väggarna i gillestugan som inte har riktig träpanel utan en imitation som ger en känsla av husvagn ska målas om i någon slags grönfärg och idag har vi lyckas bestämma vilken. Detta fuskträ heter tydligen foliepanel. Låter classy. De andra två väggarna ska få sig en strykning med vit lasyr eftersom de blivit så mörka.

Slutligen går det sakta framåt med vardagsrummets Billyhyllor. En enda liten hylla kvar att sätta ihop. Därefter ska hyllorna balanseras upp med lager av kartong för att motverka golvets brist på förutsägbarhet. Två av hyllorna ska hänga på väggen och jag måste köpa rätt så kraftig skruv eftersom hyllorna bara har två hål och hyllan i sig väger 17 kg utan innehåll. Enligt grannen Urban så är väggen av minst en cm masonit (typ) och jättestark så det ska hålla. Sen ska övriga hyllor också fästas i väggen och överskåpen ska monteras. Slutligen på med en 6-9 dörrar eller hur många det blir.

Jag orkar inte ta några nya bilder men bjuder på en efterfrågad favorit från tidigare i höst, foliepanel (ordet ger i skrivande stund två träffar på Google):

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

tack för uppdateringen

15 november, 2007 11:31  

Skicka en kommentar

<< Home