tisdag, november 20, 2007

Allt om golvvärme (not)

Nu har Petra pratat med en arbetskamrat. Om man tar bort element under fönster som haft det sen de byggdes är det stor risk att de blir immiga på vintern. Men vi har treglasfönster. Blir det imma ändå? I ett hus i Lit (en ort utanför Östersund) drog man in golvvärme. Huset blev så fuktskadat att man rev det. Men vi vet inte om det är något man kan undvika. Berätta gärna allt ni vet om indragen golvvärme i källare. Jag vill att Internet ska berätta för mig och inte att jag ska söka ihjäl mig över hela Internet.

Någon har hävdat att man måste dra in golvvärme i hela källaren om man ska ha det. Annars smiter det in mer fukt i den del av källaren där man inte har golvvärme. Men det vet inte mor och far något om för de har dragit in golvvärme i halva källaren.

Rätt val: På nyheterna sa de just att man inom två år ska installera direktelavläsare hos alla fastighetsägare. Detta för att kunna ta betalt typ timme för timme för elen. Då kan man ta betalt efter spotmarknadspriset. Riktigt kalla dagar blir det då asdyrt att ha direktverkande el eftersom elpriset då dels är högre och för att man dels gör av med mycket mer el för att värma huset. Då ska vi sitta här och jäsa i vår fjärrvärme medan vissa av grannarna går runt i ullstrumpor och fleecetröjor.

Etiketter: , , , ,