onsdag, oktober 04, 2006

Linköpings folkmusikfestival!






För cirka fem år sedan hade jag och Petra varit med och ordnat med konserter, danser och folkmusikcaféer ett tag i Linköping. Vi tyckte att det fanns mycket bra musik som aldrig fick komma fram och som var osignat så vi fundrade lite på en endags demofolkmusikfestival i Linköping. Föreningen hade lite extra pengar att få ut från kommunen för attt ordna ett större evenemang. Dock visade det sig att kommunen menade att det skulle vara med en professionell artist. OK tänkte vi i föreningen. Det blev bara större och större med fler och fler artister, ett scendansforum, en drös med workshops och ett Studenspelmanslags-VM. Vi ville ju att så många som mökjligt skulle komma med olika intressen inom folkmusiksfären eftersom vi var rädda för brakförlust annars. Första festivalen gick av stapeln 2003. Det blev braksuccé.

I år går fjärde festivalen av stapeln och jag har mest mailterroriserat de som ordnar festivalen. Den kommer nästan som en överraskning. Det har blivit en av Sveriges största folkmusikfestivaler med 3 dansgolv och 5 scener. Årets festival är 13-14 oktober. Kom eller var en fyrkant. Det kan finnas platser kvar i masslogin (som i år är utökat med en skola till). Det har redan sålts fler förköp än förut. Det är fler lag anmälda till Studentspelmanslags-VM än förut. Det är många riktigt bra artister.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

jaha vad koolt.
tur att du lämnat din ödmjukhet bakom dig så att vi får veta. visst visste jag att du var inblandad, men inte direkt skyldig. roligt.

05 oktober, 2006 12:14  
Blogger Jon Söder said...

Ödmjuk? Bah!

05 oktober, 2006 14:26  
Anonymous Anonym said...

Nu var det länge sedan du skrev , om uttrycket tillåts. Jag menar, det är ju i skrevet som några av människans snuskigaste delar sitter.
Ska man behöva prata i telefon med dig för att få veta hur du har det?

12 oktober, 2006 09:47  

Skicka en kommentar

<< Home