söndag, maj 07, 2006

Inredningstipset + senapskål

Dagens inredningstips:
Hej jag har en jättestor balkong, 10 kvadrat, och det är ju trevligt. Men det är betong och det är hårt att gå på och fult. Vad ska jag göra?

Svar: Många väljer att gå i ullstrumporna året om. Det är kanske mysigt, men fel. Arkitekter väljer att insupa den rå kraften från den rena betongen, men alla vet ju att det bara är funkisblajblaj. En vanlig lösning är att lägga på astroturf eller liknande material. Det är kanske OK om du ska ha balkongen som gräsmatta och spela kubb på den. Men vill du ha det riktigt mysigt och hemtrevligt ska du såklart lägga på en heltäckningsmatta från 70-talet. Gärna från en omrenoverad gillestuga. Det är vad jag kallar klass.


Äkta heltäckningsmatta

Just det. Jag har lagt på heltäckningsmatta på balkongen. In med utemöbler, hyllor, lådor, blomkrukor och annat. Dammsug och på med mattan. Och så ut med allt igen. En massa skräp följer med in. Jag dammsuger och torkar golvet och tar resten av lägenheten när jag ändå är i farten. Bär ut lite grejer i garaget. Igår satte jag om blommorna, tre-fyra månader efter husmoderspraktikan.




Och vad gör Petra? Hon timrar. Vi har inte riktigt fått ordning på könsrollerna. Än.

(Förra) veckans nya kunskap: Rucola är inget nytt i Sverige. Det är nygammalt. Det kom till Sverige med munkar på 1200-talet. Fram till 50-talet åts och odlades det under namnet senapskål. Sen blev det förmodligen omodernt och alla skulle bara äta kött, sås, potatis och kokta grönsaker. Kanske nån kräm ibland. Hummel berättade och han hade lärt sig av Agneta.


1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Inte konstigt det blir omodernt med ett namn som senapskål.
Senapskål anlitade sedemera en stylist som började med att ge det nytt namn. Det är förstås också viktigt att synas på de rätta festerna tillsammans med soltorkade tomater och balsamvinäger.
Soltorkade tomater är f.ö. också ett artistnamn. Soltorkade tomater anlitade samma stylist, vilket var tur. Först hade soltorkade tomater tänkt använda namnet torkade tomater. Hade inte funkat.
Det säljs faktiskt fortfarande fröpåsar som det står senapskål på.

07 maj, 2006 22:46  

Skicka en kommentar

<< Home