söndag, november 05, 2006

Kökets logik




















På logiken eller vetenskapsteorin gick vi igenom hur man vetenskapligt skapar kategorier för att det ska vara giltigt. En kategorisättning som inte var OK var hur kineserna sägs ha kategoriserat djur. Djuren delades in i följande klasser: djur som tillhör kejsaren, balsamerade djur, tama djur, spädgrisar, fabeldjur, vilda hundar, djur som just slagit sönder en kruka, djur som på avstånd ser ut som flugor.

Petra har delat in vår kryddhylla i efter en liknande logik: indiska kryddor, bakkryddor, örtkryddor och pepparkryddor. Det gör det lättare att hitta. För henne. Så vad är då kanel? Vad är grillkrydda? Det blir gott om slamkrypare.

För övrigt tycker jag att uttrycket dra dit pepparn växer lite förlorat sin klang. På Bali till exempel växer det olika sorters kryddor. Folk betalar för att dra dit.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du kan tipsa Petra om att det även går att ha kryddorna i alfabetisk ordning. Det har jag.

06 november, 2006 20:17  
Anonymous Anonym said...

Ännu ett högkvalitativt blogginlägg. :) Jag älskar vardagen. Speciellt andras...

06 november, 2006 20:44  
Blogger Jon Söder said...

jods: Vardag är bäst på film. Med lite schysst bakrgrunsmusik och rätt stämning så ser blir vilken betongförortsvardag som helst lite mysig och småunderground.

Maria: Tanken har säkrt funnit tyvärr går kryddhyllorna på djupet. Däremot har vi CD-skivorna i bokstavsordning. Och böckerna. Och ja, vi är nog lite anala båda två. Vi är alltid de som har flest grejor och är sämst på at slänga.

11 november, 2006 13:23  

Skicka en kommentar

<< Home