tisdag, januari 20, 2009

Obama vs engelsk konfekt


Olov lyssnar på Obamas invigningstal. Störst? En kille i frottékläder med mönster som liknar engelsk konfekt eller en ny president? Enkelt om du frågar mig.

6 Comments:

Blogger Unknown said...

Världen krymper dag för dag ...

Berättade jag för dig att Håkan har en dotter som har samma namn som min kusin _och_ är född samma dag som min storebror (?). Matti däremot har en dotter som heter samma sak som en annan kusin och är född samma dag som min lillebror.

Nu kontrar du med att döpa ungen efter min lillebror. Har dock inte räknat ut vilken släkting som är född den 12 januari.

21 januari, 2009 14:40  
Blogger Unknown said...

Apropå Obama förresten, var det inte Jesus som föddes kring den 12e januari enligt ortodox tideräkning?

21 januari, 2009 14:42  
Blogger Jon Söder said...

Googla Jesus vettja. Ett inte helt ovanligt förslag var att döpa honom till Arvid. Ett annat sammanträffande är att Olovs farmor heter samma sak som min mamma. Dessutom heter min mamma samma sak som min farmor. Och min pappas mamma heter samma sak som hans fru. Världen är full av sammanträffanden som ser ut som en tanke. Det är bara att förundras.

22 januari, 2009 16:54  
Blogger Unknown said...

Klart det finns en tanke bakom det hela. Min teori är att det egentligen bara finns ca 70000+-20000 personer i världen. Dvs. allt eftersom befolkningen "ökar" höjs och chansen att man träffar på sin/-a dubbelgångare.

Antingen det, eller så kan det vara något kulturellt.

(... Jesus verkar vara född i juni)

22 januari, 2009 18:03  
Blogger Unknown said...

På www.svenskanamn.se kan man få namnförslag till barnet baserat på vad föräldrarna heter. Som av en slump fick jag förslaget Jesus när jag försökte. Olov har lite att leva upp till.

23 januari, 2009 17:01  
Blogger Unknown said...

Slump?

... att bli "ättling/anfader" behöver inte vara allt för betungande. Kan räcka med en liten och förhoppningsvis fredlig ätt. Alla behöver ju inte sträva efter att bli en ny Abraham.

23 januari, 2009 17:24  

Skicka en kommentar

<< Home