torsdag, mars 25, 2010

Sömnchock och magsjuka

Vi satsar på överlevnad och tar en dag i taget, Olov och jag. Han har årets magsjuka. En seg jävel som inte tär så mycket, men som inte vill ge sig. Han kräktes en gång i lördags, en i söndags, två i tisdags och två idag, torsdag. Han segar på. Talar om att allt inte är helt OK, men står liksom ut. Nu får vi hålla oss hemma någon dag till. Vi lyssnar på hundarna som skäller, på flygplanen som flyger förbi som vi oftast inte ser. Olov tittar efter hundarna i grannarnas hundgård, vill se på TV, vi läser några böcker och någon tidning med fina bilder. Han stoppar fyrkantiga klossar i fyrkantiga hålet, trekantiga klossar i trekantiga hålet. Olov pekar på kylskåpet och vill äta mer, men jag följer varje husmors råd om att äta lite och kanske oftare. Och Olov pekar på kylskåpet. Han flyttar magneter från frysen till ugnen, till diskmaskinen till kylskåpet. Skatteverketmagneter. Varför nu Skatteverket ska behöva trycka sin logga på billiga plastprylar. Man kommer ändå inte ifrån deklarationen och de har (än så länge) inte blivit konkurrensutsatta med franskägda privata skatteverk som har sitt säte på Bahamas eller Guernsey.

Ingen öppen förskola, ingen barnrytmik, inget socialiserande. Vi sitter hemma och fiser och Olov blir less. Igår drog jag honom i plastpulkan till Lillsjön i finvädret, på små isrimpor som inte hunnit smälta bort än. Sen gick vi med vagnen till Storsjön och såg två tåg innan han somnade, pojken.

Pojken, morfar sa alltid det. Om hunden och om mig. Olov är min pojk. Det kommer till mig varje dag. Jag tror det gör något med mig att vara hemma så mycket med honom. Det gör något med Olov också. Han blir pappigare.

För någon dag sen sov jag två timmar vid Olovs läggning och gick sen upp och satt vi datorn och bara var för mig själv. Olov vaknade en timme tidigare på morgonen. Igår la jag om strategin sen jag sovit tre timmar vid läggningen. Jag gjorde de flesta kvällsprocedurerna och la mig igen. Jag struntade i floursköljning och tandtråd ifall jag skulle bli magsjuk under natten. Onödigt att ha använt tandtråd om sur magsaft ändå skulle skölja genom munnen. Jag sov en 10-11 timmar inatt. Rena drömmen kan man tro med det var en ren chock för kroppen och idag har jag haft ont i huvudet, varit lätt illamående och seg. Sovbakis. Sömnchock. Och allt som känts illa har jag försökt förstå om det är på grund av sömnchocken eller på grund av att jag blivit magsjuk. Jag gör som dagisfröknarna och äter vitpepparkorn och hoppas att det ska gå bra. Men enligt BVC-Inger så har den lång inhibitionstid, magsjukan. Fernet Branca har jag lite dålig erfarenhet av. Det är väl en 15 år sen jag verkligen blev hjälpt av den. Så vi tar en dag i taget och satsar på överlevnad.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Blogger Lena said...

Kräks är aldrig bra. Aldrig inträffar magsjukan på rätt plats vid rätt tillfälle heller. Det är bara att konstatera att kräkset har mer auktoritet än allt annat. Trots vitpepparkornen. Och, tyvärr, enligt mig, så har vitpepparkornen därför fått en helt annan dimension. För mig är de inte främst förknippade med matlagning, utan för att hålla kräkset i schack. Jag skulle därmed önska att en mer oanvändbar krydda, typ... ja... vahettere... Kom på någon onödig krydda! Ha det bra, vi hörs till veckan! Jag är alltid hungrig runt lunchtid...

26 mars, 2010 20:18  
Blogger Jon Söder said...

Fast det är bra med vitpeppar. Det har vi alltid hemma ändå. Om det skulle vara körvel eller nåt vore det värre.

26 mars, 2010 22:04  
Blogger Unknown said...

Hmm, hade ju planer på att besöka er nu när jag är i krokarna. Men om ni mest sitter hemma och fiser ...

30 mars, 2010 18:10  

Skicka en kommentar

<< Home